Topklinische Zorg

 

Topklinische zorg is hooggespecialiseerde zorg die niet door ieder ziekenhuis geboden wordt. Voor de patiënt betekent dit hoogwaardig medische zorg, die in elk van de STZ-ziekenhuizen geboden wordt.
 

De unieke medische kenmerken van de STZ-ziekenhuizen zijn een complete diagnostiek ‘in eigen huis’ en zonder verwijzingen, een hoog zorgvolume en een centrale positie in regionale zorgnetwerken. Het meest in het oog lopend is de wijze waarop de STZ ziekenhuizen de ‘personal touch’ onderhouden, in alle facetten staat de patiënt centraal.

Ieder STZ-ziekenhuis heeft een eigen aanbod topklinische zorg, deze zorg is altijd multidisciplinair. Specialisten in een vakgebied werken samen met verpleegkundigen, paramedici en andere ondersteunende professionals, om de topklinische zorg te blijven leveren.

Om dit hoge niveau van zorg te onderhouden en versterken vinden meerdere vormen van (wetenschappelijk) onderzoek plaats. Elke patiënt kan kiezen voor een topklinisch ziekenhuis. De huisarts is op de hoogte van de bijzondere expertise van deze ziekenhuizen en kan zo in overleg met de patiënt gerichter verwijzen. Topklinische zorg betekent altijd; zorg op hoog niveau, vaak unieke zorg, patiëntgericht en met gedreven professionals.

 

 

bestuurslid portefeuille Topklinische Zorg

Peter Go
Peter Go
bestuurslid topklinische zorg & algemeen chirurg St. Antonius ziekenhuis

beleidsadviseur portefeuille Topklinische Zorg

Jan van Dam
Jan van Dam
beleidsadviseur pijler topklinische zorg, acute zorg, visitaties en oncologie