Albert Schweitzer ziekenhuis


Albert Schweitzer ziekenhuis

Hoofd, hart en ziel

Het Albert Schweitzer ziekenhuis biedt topklinische zorg met hoofd, hart en ziel aan patiënten uit de regio Drechtsteden en daarbuiten. Centraal staan kwaliteit, veiligheid, persoonlijke aandacht en gedreven medewerkers. Trots zijn we op twee benoemingen op rij tot ‘Beste ziekenhuis van Nederland’ volgens de AD Top 100 in 2013 en 2014.


Het Albert Schweitzer ziekenhuis telt 4 locaties: 2 in Dordrecht, 1 in Sliedrecht en 1 in Zwijndrecht, en een buitenpoli in Ridderkerk. Zo’n 3.800 medewerkers, ruim 250 medisch specialisten en een kleine 600 vrijwilligers zetten zich dagelijks voor onze patiënten in.

 

De patiënt

In alles wat het Albert Schweitzer ziekenhuis doet, staat onze patiënt centraal. Hij of zij wordt aandachtig, persoonlijk en met veel zorg behandeld. Dit betekent dat we niet alleen belang hechten aan kwaliteit en veiligheid, maar ook aan gastvrijheid.

 

Werken en leren

Als STZ-ziekenhuis bieden we veel ruimte aan studenten van verschillende opleidingen om stage te lopen en werken en leren te combineren. Onze hoofdlocatie is gevestigd pal naast het ROC Da Vinci College, een van de scholen waar we nauw mee samenwerken. In het Leerhuis worden alle opleidings- en onderwijsactiviteiten gebundeld.
 

Onderzoek

Ons Wetenschapsbureau streeft ernaar arts-assistenten, coassistenten, geneeskundige studenten, specialisten, verpleegkundigen en andere medewerkers zo goed mogelijk te faciliteren voor het opzetten en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.

 

Samenwerking

Samenwerking met andere zorginstellingen maken voortdurende innovatie en verbetering mogelijk. We werken veel samen met collega-ziekenhuizen, andere zorginstellingen, zorgverzekeraars, omwonenden, patiënten, gemeenten en huisartsen.
 

www.asz.nl
twitter.com/asznl
facebook.com/asznl
youtube.com/asztv
 

 

Bezoekadres
Albert Schweitzerplaats 25
3318 AL Dordrecht