Amphia Ziekenhuis


Amphia Ziekenhuis

Over de Amphia Academie

Als Topklinisch Opleidingsziekenhuis maakt het Amphia Ziekenhuis onderdeel uit van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen. Dit betekent dat opleiding, onderwijs en onderzoek een vast onderdeel zijn van het ziekenhuisbeleid.

 

De Amphia Academie is het Leerhuis van het ziekenhuis en staat voor kwalitatief hoogwaardig opleiden en efficiëntie in leren.  Het Amphia Ziekenhuis maakt zich sterk voor het opleiden van professionals, waarbij levenslang leren en zichzelf verder blijven ontwikkelen een basiselement is. Het ziekenhuis nodigt dan ook uit tot continue professionele ontwikkeling, binnen een goed opleidingsklimaat. De onderwijsdiensten van  de Amphia Academie zijn gericht op het ondersteunen van het management, opleiders, docenten en begeleiders bij hun dagelijkse taak met betrekking tot onderwijs, opleiding en wetenschappelijk onderzoek. Door intensieve kwaliteitsbewaking komt een hoogwaardig opleidings- en onderzoeksbeleid tot stand.

 

De onderwijs en opleidingsactiviteiten van de Amphia Academie betreffen zowel de medische opleidingen (basis en medische vervolgopleidingen) als de zorg- en bedrijfsopleidingen. Daarnaast beschikt de Amphia Academie over een Wetenschapsbureau, Documentatiecentrum, Skillslab en het Amphia Leerplein, ( kennisplatform en e-learningomgeving).  Verder zijn twee hoogleraren aangesteld op de terreinen: structuur en werking gezondheidszorg en kwaliteit en veiligheid.

 

Het ziekenhuis heeft een opleidingserkenning voor 17 medisch specialistische vervolgopleidingen. Jaarlijks verzorgt Amphia reguliere, oudste en keuze coschappen. In 2012 kwamen 326 co-assistenten naar Amphia.  Tevens biedt Amphia opleidingen tot verpleegkundige op MBO en HBO niveau en verpleegkundige vervolgopleidingen.

De belangrijkste universitaire samenwerkingspartner voor het Amphia Ziekenhuis is het Erasmus MC. Daarnaast wordt ook samengewerkt met het UMC Amsterdam en UMC Utrecht. Daarnaast zijn er ook contacten met universiteitsklinieken in België.

Bezoekadres
Molengracht 21
4818 CK Breda