Jan den Boon


Jan den Boon
bestuurslid opleiding en lid raad van bestuur Medisch Spectrum Twente
 

Jan den Boon begon zijn weg in de gezondheidszorg met de opleiding fysiotherapie, als alternatief na uitloten voor geneeskunde. Tijdens zijn werkzaamheden als fysiotherapeut en eigenaar van een fysiotherapiepraktijk is hij alsnog geneeskunde gaan studeren. Vervolgens heeft hij voor de gynaecologie gekozen en is hij vele jaren als gynaecoloog werkzaam geweest in Isala. Daar was hij tevens actief als opleider uro-gynaecologie en voorzitter van het bestuur van de medische staf.
 

In 2014 heeft hij de overstap gemaakt naar Medisch Spectrum Twente (MST) als lid van de Raad van Bestuur. Binnen het bestuur heeft hij vele portefeuilles gehad, o.a. de Medical School en de COC.
 

Sinds mei 2020 is Jan lid van het STZ bestuur met de portefeuille opleiding. Hij heeft vele verbindingen met andere instellingen die zich bezig houden met opleiding in de gezondheidszorg.

Zo is hij voorzitter van de kamer medisch specialistische zorg van het Capaciteitsorgaan en lid van de Bestuur-adviescommissie opleiding/onderwijs en arbeid van de NVZ.

Jan vindt de meerwaarde van samenwerking met alle partijen in opleidingsland uitstijgen boven die van competitie.