Sjarlot Kooi


Sjarlot Kooi
vice-voorzitter en bestuurslid visitaties & gynaecoloog/voorzitter medische staf Albert Schweitzer Ziekenhuis
 

In 2012 is Sjarlot Kooi in het STZ bestuur gegaan met een voorkeur voor de portefeuille Visitaties. Hoewel visitaties geen doel op zich zijn, maar in de praktijk vaak als zo beleefd en gebruikt worden, vindt Sjarlot het een uitdaging om er een middel van te maken.

 

Sjarlot is opgeleid als gynaecoloog met een fellowship oncologie (USA en Oslo). 20 Jaar geleden is ze in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht gaan werken, een ziekenhuis dat toen anders heette en uit nog meer locaties bestond dan nu. Zij heeft zich, met vele anderen, ingezet voor de fusie van de ziekenhuizen tot één Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz) en de deelname binnen de STZ. In deze tijd was zij opleider en medisch manager van het leerhuis.

Samenwerken is haar motto, samenwerken met: patienten, (zij werkt 5 dagdelen op gynaecologische oncologie), collegae oncologen, GE chirurgen én gynaecologen en de verpleging. Op stafniveau werkt zij nauw samen met drie medisch specialistisch bedrijf bestuurders en de Raad van Bestuur.