Deventer Ziekenhuis


Deventer Ziekenhuis

Goede zorg dichtbij

Het Deventer Ziekenhuis (DZ) biedt met zijn brede aanbod van specialismen en enkele bovenregionale voorzieningen aan bijna een kwart miljoen inwoners de zekerheid van goede zorg dichtbij.

 

Opleiding als kerntaak

Het DZ ziet vanuit haar traditie het opleiden van alle medewerkers als een kerntaak, omdat dit de kwaliteit van de geboden zorg significant verbetert. In de doelstellingen van het Deventer Ziekenhuis en de toelatingscontracten wordt dit ook uitgedragen. Al meer dan 50 jaar worden hier medisch specialisten opgeleid. De volledige postdoctorale opleiding geneeskunde van de Rijksuniversiteit Groningen wordt al 40 jaar door het DZ verzorgd. In samenwerking met de stichting Adhesie en het Radiotherapeutisch Instituut Stedendriehoek en Omstreken (RISO) heeft het DZ de zorg voor elf erkende post academische, specialistische opleidingen. Het Deventer Ziekenhuis verzorgt voor de ROC’s en de Saxion Hogeschool een scala aan beroepsopleidingen en tien gespecialiseerde verpleegkundige vervolgopleidingen, waar-onder de IC- of kinderverpleegkundige.

 

Opleiden leidt tot betere zorg

Het DZ biedt de individuele professional uitstekende mogelijkheden, om, in een context van algemene patiëntenzorg, competenties breed te ontwikkelen. De brede opleidingsfunctie van het DZ stimuleert de kwaliteit van de zorg, motiveert en geeft ruimte aan vernieuwingen. Daarnaast voldoet het ziekenhuis met opleiden aan zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid om nieuwkomers de kans te bieden om op een professionele manier een mooi vak in de vingers te krijgen.

Bezoekadres
N. Bolkesteinlaan 75
7416 SE Deventer