Isala


Isala

Kwaliteit en aandacht

Isala in Zwolle is het grootste topklinische ziekenhuis van Nederland. Met ruim 5.500 medewerkers en 776 beschikbare bedden verzorgen we per jaar meer dan 555.000 polikliniekbezoeken, 45.000 klinische opnames en 51.000 dagbehandelingen. We staan voor kwaliteit, aandacht en een persoonlijke band met de patiënt. Welke zorg we ook verlenen, we proberen de kwaliteit van leven van de mensen die aan onze zorg zijn toevertrouwd optimaal te herstellen, te handhaven en te versterken. Uitgangspunt hierbij voor alle medewerkers, specialisten en vrijwilligers zijn de kernwaarden open, professioneel en met hart en ziel.

Isala biedt alle basisvoorzieningen die een patiënt van een ziekenhuis mag verwachten. Maar wij doen meer. In de loop der jaren hebben we steeds meer hooggespecialiseerde functies toegewezen gekregen zoals hart- en neurochirurgie, dialyse, stamcel- en beenmergtransplantaties voor de bevolking tussen Groningen, Utrecht en Nijmegen. Op die en andere terreinen kunnen we ons meten met academische ziekenhuizen. Ook doen we veel aan innovatie, opleiding en onderzoek. Onze opleidingsactiviteiten zijn gebundeld in de Isala Academie.

 

Isala Academie

De Isala Academie coördineert en faciliteert alle opleidingen voor de medewerkers. Hierbij ligt de nadruk op medische en verpleegkundige opleidingen maar ook opleidingen op het gebied van zorglogistiek zijn mogelijk. Isala Academie is ook toegankelijk voor studenten van collega-ziekenhuizen of andere instellingen voor de gezondheidszorg.

Isala Academie zoekt ook samenwerking met professionele partners. Voor de samenwerking met bijvoorbeeld het UMCG is Isala erkend als ‘Teaching Hospital UMCG’. Voor beroepsopleidingen (MBO/HBO) werkt de academie nauw samen met opleidingsinstituten als Windesheim en Deltion. Om de kwaliteit van de zorg te behouden en verbeteren, is Isala Academie overlegpartner in Stichting Topklinische Ziekenhuizen en Onderwijs- en OpleidingsRegio (OOR) Noord- en Oost-Nederland.

 

Nieuw gebouw

Isala verhuisde in 2013 naar het nieuwe gebouw. Isala bouwde het mooiste ziekenhuis van Nederland. De insteek van de architecten was om een beter-huis te ontwerpen, in plaats van een ziekenhuis. De organische bouwstijl en de groene omgeving moeten het genezingsproces van patiënten versnellen.

Bezoekadres
Dokter van Heesweg 2
8025 AB Zwolle