Meander Medisch Centrum


Meander Medisch Centrum

Klantvriendelijk, deskundig en betrouwbaar

Meander Medisch Centrum behoort tot de top van de Nederlandse ziekenhuizen. In 2012 behaalden we de eerste plaats in de AD-top 100 Ziekenhuizen. Diverse keurmerken en prijzen onderstrepen de kwaliteit van onze zorg. Zo werd het jaarverslag 2010 door Ernst & Young gekozen tot beste jaarverslag in de zorg en won een van de verpleegkundigen van Meander Medisch Centrum de titel Verpleegkundige van het Jaar in de Nursing Challenge.

 

In de frontlinie

Meander Medisch Centrum gaat mee in de frontlinie van de nieuwste ontwikkelingen en investeert in technologieën die bijdragen aan een beter en sneller herstel van patiënten. Meander doet dat klantvriendelijk, deskundig, betrouwbaar en streeft altijd naar verbetering en vernieuwing. We vinden het belangrijk dat het zorgaanbod aansluit op vragen van patiënten en verwijzers. Daarom werken we samen met huisartsen, verpleeghuizen, revalidatiecentra en andere ziekenhuizen. Zo bieden we onze patiënten zorg die ‘gewoon beter’ is.

 

Topklinische zorg

Meander Medisch Centrum biedt enerzijds een breed pakket hoogwaardige ziekenhuiszorg aan alle patiënten, toegankelijk en regionaal gespreid, en anderzijds een concentratie van specialistische, topklinische voorzieningen. Meander beschikt over diverse topklinische activiteiten met bijbehorende hoogwaardige, technologische faciliteiten, al dan niet met een bovenregionale functie. Enkele voorbeelden daarvan zijn:

  • minimale invasieve chirurgie (operatierobot)
  • complexe oncologische zorg
  • acute en ongeplande zorg
  • dag- en nachtdialyse
  • beeldvormende technieken (pet-ct scan, spect-ct ) en laboratoriumdiagnostiek
  • percutane cardiale interventies
  • nier- en blaassteenvergruizing
  • kinderdiabetes

 

Kwaliteit en veiligheid

Meander Medisch Centrum werkt voortdurend aan verbetering van kwaliteit en veiligheid van de zorg. We beschikken over het kwaliteitskeurmerk van het Nederlands Instituut voor de Accreditatie van Ziekenhuizen (NIAZ). Dit certificaat bevestigt dat patiënten vertrouwen kunnen hebben in de kwaliteit van de zorg die Meander biedt. Het oncologisch zorgproces van Meander behaalde eind 2010 al, als één van de eerste ziekenhuizen in Nederland, de deelaccreditatie van NIAZ. Deze deelaccreditatie bevestigt dat de oncologische zorg van Meander op hoog niveau is. Onze kwaliteit van zorg is aantoonbaar ‘gewoon beter’ door de diverse keurmerken, prijzen en accreditaties die wij hebben behaald.

 

Opleidingsziekenhuis

Binnen Meander Medisch Centrum heerst een uitstekend opleidings- en onderzoeksklimaat. We zijn een gewild ziekenhuis voor zorgprofessionals met ambitie, die het beste uit zichzelf willen halen. Door de hoge kwaliteit van opleidingen heeft Meander voor veel medische specialismen een erkenning om artsen op te leiden. Ook is er een groot aantal erkenningen om professionals in medische ondersteunende beroepen op te leiden. De Meander Academie geeft afdelingen opleidingskundige ondersteuning en advies om hun leerklimaat te versterken en zo een krachtige leeromgeving te zijn voor medewerkers en voor degenen die in opleiding zijn.

 

Locaties

Meander Medisch Centrum is eind 2013 verhuisd naar een nieuw, duurzaam en veilig gebouw dat praktisch en prettig is in de beleving van patiënten, bezoekers en medewerkers. Daarnaast zijn er locaties in Baarn, Nijkerk,Barneveld en Leusden.

Bezoekadres

Maatweg 3

3813 TZ Amersfoort

www.meandermedischcentrum.nl

Bezoekadres
Utrechtseweg 160
3818 ES Amersfoort