Reinier de Graaf Ziekenhuis


Reinier de Graaf Ziekenhuis

Oudste ziekenhuis

Reinier de Graaf is het oudste ziekenhuis van Nederland. Sinds 1252 staat het klaar voor haar patiënten. Met echte en oprechte aandacht, eigen inbreng van medewerkers en een grensverleggende manier van werken, streeft het ziekenhuis ernaar om patiënten de juiste zorg, op de juiste plaats, op het juiste moment te bieden. Het Reinier de Graaf is uitgegroeid tot een topklinisch ziekenhuis. Ruim 2.600 professionals, onder wie zo’n 200 medisch specialisten en 800 verpleegkundigen, leveren optimale zorg aan patiënten in de regio Delft en daarbuiten. Het ziekenhuis biedt zorg vanuit een nieuw, duurzaam en gastvrij ziekenhuis dat in 2015 is gerealiseerd op de hoofdlocatie Delft. Ook heeft Reinier de Graaf een kliniek in Voorburg en buitenpoli’s in Naaldwijk en Den Haag-Ypenburg.

 

Topklinisch

Als STZ-ziekenhuis biedt het Reinier de Graaf ziekenhuis naast basiszorg ook topklinische zorg. Deze hooggespecialiseerde en complexe zorg levert het voornamelijk binnen de speerpunten ‘Ouderen’, ‘Oncologie’ en ‘Moeder en Kind’. Zo werkt Reinier de Graaf met het HagaZiekenhuis en het LangeLand Ziekenhuis samen binnen de RdGG op het gebied van prostaatkanker. Hier wordt multidisciplinair gewerkt en vinden operaties en diagnostiek plaats door middel van innovatieve technologieën. Ook worden complexe maag- en slokdarm operaties uitgevoerd, beiden met onderscheidende zorguitkomsten. Hoogstaande zorg biedt het ziekenhuis ook via haar IVF-kliniek, de Polikliniek Jeugd en Alcohol en het Delfts Allergie Centrum.

 

Grensverleggend

De STZ-status is belangrijk voor het Reinier de Graaf ziekenhuis. Om in de voorhoede van de Nederlandse topklinische ziekenhuizen te blijven, staan innovatie, opleiding en wetenschap centraal. Zo gebruiken de specialisten van Reinier de Graaf de Da Vinci, een operatierobot waarmee de nieuwste manieren van opereren op het gebied van prostaat- en rectumkanker en de bekkenbodem mogelijk zijn. In het geavanceerde Medical Delta Living Lab OnderzoeksOK worden in een real-life omgeving innovaties getest en ontwikkeld om de zorg voor de patiënt én de zorgverlener veiliger, efficiënter en comfortabeler te maken. Op de OK maken de specialisten gebruik van DORA, de Digital Operating Room Assistant die de medische apparatuur controleert en monitort. Om innovaties een extra impuls te geven, is binnen het ziekenhuis het Innovatieplatform actief. Hierbinnen werken medisch specialisten en (zorg)professionals intensief samen met externe partijen. Hun doel is: het stimuleren en implementeren van nieuwe technologieën en processen die de kwaliteit van zorg verbeteren.

 

Samen leren en verbeteren

Van oudsher heeft Reinier de Graaf een sterke opleidingstraditie. Als teaching hospital staan wetenschap en opleiding hoog in het vaandel. Al jaren investeert het ziekenhuis in een excellent opleidingsklimaat voor studenten in medische- en zorgberoepen, artsen en medisch specialisten. De Reinier Academie biedt uiteenlopende opleidingen en faciliteert en ondersteunt bij wetenschappelijk onderzoek. Doel is dat medewerkers zich ontwikkelen, goed geschoold blijven en zich graag binden aan het ziekenhuis. Samen leren en elke dag streven naar het verbeteren van de zorg voor de patiënt is een gezamenlijke ambitie van de medewerkers van Reinier de Graaf. Alleen zo kunnen zij ook in de toekomst topklinische zorg blijven leveren.

 

Bezoekadres
Reinier de Graafweg 3-11
2625 AD Delft