Rijnstate


Rijnstate

Leven is leren

Dat geldt nergens zo sterk als in de zorgsector. Mensen veranderen, de markt verandert, de techniek verandert. Opleiding, innovatie en onderzoek zijn daarom een integraal onderdeel van Rijnstate. Een goed en divers pakket aan opleidingsmogelijkheden en mogelijkheden voor ontwikkeling en innovatie garanderen ook voor de toekomst kundige, vaardige en gemotiveerde artsen, verpleegkundigen en medewerkers. Het Leerhuis van Rijnstate biedt één centrum voor alle leer- en ontwikkelactiviteiten van Rijnstate.

 

Hoogwaardige opleidingen

Vanuit het Leerhuis worden alle opleidingen voor medisch en niet-medisch personeel vormgegeven en ondersteund. Rijnstate biedt 26 medisch specialistische opleidingen aan met plaats voor ongeveer 85 aios (Arts In Opleiding tot Specialist) en 35 agnio’s (Assistent Geneeskundige Niet In Opleiding). Arts-assistenten kunnen bij Rijnstate rekenen op een kwalitatief hoogwaardige opleiding. Rijnstate heeft in het kader van opleidingen nauwe samenwerkingsverbanden met de academische ziekenhuizen Radboudumc en UMC Utrecht. Vanuit het Leerhuis worden daarnaast 320 co-assistenten, 350 stagiaires, 250 verpleegkundigen en 4.500 medewerkers (verder) opgeleid.

 

Ruimte voor wetenschap en innovatie

Medisch-wetenschappelijk onderzoek is van groot belang om de vooruitzichten van patiënten te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van een effectiever geneesmiddel, een nieuw medisch hulpmiddel, een grotere nauwkeurigheid bij diagnostiek of een betere operatietechniek die leidt tot sneller herstel.


Rijnstate is behalve een zorggerichte ook een kennisgerichte organisatie. Onze wetenschappelijke activiteiten richten zich onder meer op geneesmiddelenonderzoek en verpleegkundig onderzoek. Daarnaast zijn er ook onderzoeken gericht op een betere bedrijfsvoering van het ziekenhuis. Wij werken in allerlei samenwerkingsverbanden aan innovatie van de zorg.

 

Grootste zorginstelling in de regio Arnhem en de Liemers

Met 4.500 medewerkers, 300 artsen en 300 vrijwilligers en een verzorgingsgebied in de provincie Gelderland met ruim 400.000 inwoners is Rijnstate een van de grootste zorgaanbieders van Nederland en de grootste werkgever in de regio Arnhem. Wij bieden topklinische zorg op vier locaties: in Arnhem, Zevenaar, Velp en Arnhem-Zuid.

 

Bezoekadres
Wagnerlaan 55
6815 AD Arnhem