St. Antonius Ziekenhuis


St. Antonius Ziekenhuis

Gespecialiseerd zorgpakket

De beste medische en verpleegkundige zorg en service zijn samen met onderzoek en opleiding de belangrijkste activiteiten van het St. Antonius Ziekenhuis. Het St. Antonius Ziekenhuis is een modern topklinisch opleidingsziekenhuis, waar vrijwel alle specialismen vertegenwoordigd zijn. Landelijk is het ziekenhuis bekend vanwege de behandeling van patiënten met hart-, vaat- en longziekten. Daarnaast beschikt het St. Antonius over het grootste kankercentrum van Midden Nederland.

 

Het St. Antonius Ziekenhuis heeft 5 locaties: ziekenhuis Utrecht, ziekenhuis Nieuwegein, polikliniek Utrecht Overvecht, polikliniek Houten en Spatadercentrum De Meern. Op de verschillende locaties biedt het ziekenhuis een uitgebreid en gespecialiseerd zorgpakket. Specialisten houden op bijna alle locaties polikliniek. Bovendien draaien veel specialismen 24 uur per dag, zeven dagen in de week dienst.

 

Grootste niet-academisch opleidingsziekenhuis

Het St. Antonius Ziekenhuis is het grootste niet-academisch opleidingsziekenhuis van Nederland. Het ziekenhuis beschikt over een eigen Academie: de St. Antonius Academie. De St. Antonius Academie biedt opleidingen en onderwijs voor medisch specialisten, verpleegkundigen en andere medewerkers om (verder) te leren en zich te ontwikkelen. Hierdoor zijn de specialisten en medewerkers van het St. Antonius Ziekenhuis in staat om kwalitatief hoogstaande patiëntenzorg te bieden. Juist omdat opleiden centraal staat, beschikken medisch specialisten en verpleegkundigen over de meest actuele kennis. De St. Antonius Academie biedt niet alleen medische en verpleegkundige opleidingen maar ook andere niet-medische opleidingen. Hierdoor kunnen alle medewerkers zichzelf ontplooien. De verpleegkundige vervolgopleidingen zijn ook toegankelijk voor medewerkers van andere ziekenhuizen.

 

Research en Development

Behalve uitstekende patiëntenzorg en hooggewaardeerde opleidingen, staat wetenschappelijk onderzoek ter verbetering van de zorg hoog in het vaandel bij het St. Antonius Ziekenhuis. Onderzoek en innovatie zit het ziekenhuis in de genen. In 1959 vond in Nederland in het St. Antonius de eerste openhartoperatie plaats, in 1980 de eerste dotterbehandeling en in 1989 de eerste longtransplantatie. Hiervoor was baanbrekend onderzoek noodzakelijk.

De overheid en zorgverzekeraars stellen steeds minder  financiële middelen ter beschikking aan onderzoek. Het St. Antonius financiert onderzoek daarom steeds vaker uit private middelen. Om gelden te werven voor onderzoek is het Onderzoeksfonds opgericht. Dankzij dit fonds kan het St. Antonius ook in de toekomst garant staan voor de beste medische zorg. Steun ook ons onderzoek! Onderzoek is van levensbelang.

 

Ons onderzoek: http://www.antoniusziekenhuis.nl/research/onderzoeksfonds/doneren/donaties1/

 

Bezoekadressen

St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein    St. Antonius Ziekenhuis Utrecht

Koekoekslaan 1                                        Soestwetering 1

3435 CM Nieuwegein                              3543 AZ Utrecht

T 088 – 320 30 00                                     T 088 – 320 30 00

 

www.antoniusziekenhuis.nl

Bezoekadres
Koekoekslaan 1
3435 CM Nieuwegein