Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis


Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

G

Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) is een topklinisch opleidingsziekenhuis en traumacentrum. Met drie locaties in Tilburg en Waalwijk is ETZ hét ziekenhuis voor alle inwoners van de regio Midden-Brabant, maar ook (ver) daarbuiten. Wij verlenen de allerbeste zorg in een veilige omgeving waar patiënten zich prettig en gehoord voelen. Omdat iedere patiënt uniek is, bieden we zorg op maat. Wij gaan in gesprek met patiënten over wat zij voelen, denken en vinden. ‘Oog voor jou’ noemen we dat. Zo helpen we patiënten om samen met hun specialist de best passende behandeling te kiezen. Op deze wijze leveren wij onze patiënten zorg die Buitengewoon is.

Cijfers

Ruim 6.500 medewerkers, 300 vrijwilligers, 350 medisch specialisten en 200 arts-assistenten zetten zich in om de patiënten zo goed mogelijk te behandelen, te verzorgen en te begeleiden. Jaarlijks bezoeken ruim 623.000 patiënten een van onze specialisten. Op de Spoedeisende Hulp melden zich elk jaar ruim 55.000 patiënten.

Specialismen

Het ETZ heeft in totaal 29 specialismen. 9 daarvan hebben een bovenregionale functie. Dat betekent dat patiënten van buiten de regio voor onder meer Cardiologie, Neurochirurgie, Orthopedie, Radiochirurgie en Traumatologie naar het ETZ komen. Ook geven wij als ‘Seniorvriendelijk Ziekenhuis’ bijzondere aandacht aan de ouder wordende mens. Wij zijn het eerste niet-academische ziekenhuis in Zuid-Nederland met niveau 3 Intensive Care en locatie ETZ Elisabeth is hét Traumacentrum voor de regio.

Actieve opleidings- en onderzoekscultuur

Het verzorgen van medisch-specialistische, verpleegkundige en paramedische opleidingen en het doen van toegepast wetenschappelijk onderzoek zijn belangrijke taken van het ETZ. Samen met andere topklinische opleidingsziekenhuizen leveren we daarmee een essentiële bijdrage aan innovatie in de gezondheidszorg. Voorbeelden van hooggespecialiseerde zorg in het ETZ zijn gamma-knife radiochirurgie, behandeling van aandoeningen van de bloedvaten in en naar het centraal zenuwstelsel, complexe wervelkolomchirurgie en behandeling van vleesbomen in de baarmoeder.

Bezoekadres

ETZ Elisabeth

Hilvarenbeekseweg 60

5022 GC Tilburg

www.etz.nl

 

ETZ TweeSteden

Dr. Deelenlaan 5

5042 AD Tilburg

www.etz.nl

 

ETZ Waalwijk

Kasteellaan 2

5141 BM Waalwijk

www.etz.nl

 

Bezoekadres
Hilvarenbeekseweg 60
5022 GC Tilburg