VieCuri Medisch Centrum voor Noord Limburg


VieCuri Medisch Centrum voor Noord Limburg

Verstand van zaken, gevoel voor mensen

Dat is VieCuri, hèt medisch centrum voor Noord-Limburg. Een medisch centrum waar uitstekende medisch specialistische zorg en klantvriendelijkheid samengaan.

 

Gewoon beter

Als STZ ziekenhuis levert VieCuri hooggespecialiseerd zorg met een bovenregionale functie. Onder andere neurochirurgie en (in de toekomst) het cardiologisch dottercentrum zijn belangrijke topklinische diensten. Mensen uit de regio kunnen met bijna elke zorgvraag terecht bij VieCuri, zowel in Venlo als in Venray. Naast de geavanceerde technologie en kostbare voorzieningen die nodig zijn deze diensten te leveren, staat of valt de kwaliteit van zorg uiteindelijk bij de manier waarop mensen elkaar bejegenen. Zorg gaat immers over mensen. Van die klantgerichtheid is VieCuri doordrongen. VieCuri is ambitieus en streeft naar gewoon beter, altijd en overal.

 

Verzorgingsgebied

VieCuri is een algemeen opleidingsziekenhuis met locaties in Venlo en Venray. Het heeft een verzorgingsgebied van ongeveer 280.000 inwoners. Patiënten uit de regio’s Noord- en Midden-Limburg en Zuid-Oost Brabrant kunnen er voor vrijwel alle specialismen terecht. Binnen VieCuri zetten 159 specialisten met gemiddeld 70 arts-assistenten, ruim 2600 medewerkers en een groot aantal vrijwilligers zich in voor een kwalitatief goede behandeling, verzorging en begeleiding van de patiënten. De ziekenhuisorganisatie beschikt over 421 bedden.

 

Opleiden als speerpunt

Als opleidingsziekenhuis wil VieCuri een goed opleidingsklimaat en goede opleidingsfaciliteiten realiseren als bijdrage aan een kwalitatief goede regionale opleiding én medische zorg. VieCuri ziet het dan ook als een belangrijke taak om onderwijs, scholing, medisch wetenschappelijk onderzoek en opleidingsbevoegdheden te stimuleren en uit te breiden. Alle opleidingsactiviteiten zijn organisatorisch samengevoegd in het Leerhuis. Onderdeel van het Leerhuis is het Wetenschapsbureau, dat ondersteuning biedt bij het opzetten en uitvoeren van (wetenschappelijk) onderzoek.

VieCuri beschikt over de volgende medisch (ondersteunende) specialistische opleidingen: Cardiologie, Chirurgie, Dermatologie, Gynaecologie, Huisartsenopleiding, Interne Geneeskunde, Keel-, Neus- en Oorheelkunde, Kindergeneeskunde, Klinische Chemie, Klinische Farmacie, Medische Psychologie, Orthopedie, Pathologie, Psychiatrie (stage), Revalidatie, Sportgeneeskunde, SEH-artsopleiding, Tropenartsopleiding.

Bezoekadres
Tegelseweg 210
5912 BL Venlo