JongSTZ

JongSTZ is hét netwerk voor young professionals in de STZ-ziekenhuizen. Dit zorgt ervoor dat we altijd met een erg gemengd gezelschap zijn, van zorgprofessionals tot aan professionals in ondersteunende functies. Met verschillende events, netwerkbijeenkomsten en een online platform voeren wij regelmatig overleg met elkaar over de nieuwste ontwikkelingen in de zorg. Door de diversiteit aan professionals kan ieder zijn inbreng vanuit zijn eigen inzicht brengen.

Wij proberen met JongSTZ zoveel mogelijk aan te sluiten bij de andere, reeds bestaande, STZ netwerken. Ook proberen wij door een collectief te vormen, de stem van de jonge professionals in de ziekenhuizen te versterken. Jong STZ is er voor medewerkers in STZ ziekenhuizen die Jong van Geest zijn. De richtleeftijd loopt tot ongeveer 40 jaar, maar sluit niemand uit.

 

Uitwisselen en verbinden

Door onderlinge contacten tussen young professionals te bevorderen, ideeën en inspiraties uit te wisselen en kennis met elkaar te delen kan dit de kwaliteit van werk, de omgeving en het contact onderling verder verbeteren. Vooral met de blik op de toekomst is het belangrijk de jonge generatie te inspireren. De STZ-ziekenhuizen hebben momenteel zo’n 70.000 fte, waarvan ongeveer 1/3 'jong' is. Het is van belang om deze doelgroep van en met elkaar te laten leren door ze te verbinden.

 

Op dit moment hebben diverse ziekenhuizen op dit gebied al activiteiten opgezet, waarbij we aansluiting zoeken. Enkele voorbeelden hiervan zijn het ‘Talentenprogramma de Rotterdamse Zorg’ van het Maasstad Ziekenhuis, Jong Amphia, de Vereniging Assistent Geneeskundigen van het St. Elisabeth Ziekenhuis (VAGEZ), JongDZ van Deventer Ziekenhuis en de Jonge Specialisten Club van Viecuri. Ook hebben we goed contact met collega-organisaties, stakeholders en partners in de regio en daarbuiten al een jonge afdeling hebben, zoals bijvoorbeeld JongNefarma, De Jonge Specialist, JongZIN, JongAchmea en Philips.

 

Wat hebben we al gedaan?

Jong STZ is opgericht in 2014 en sindsdien zijn er verschillende activiteiten geweest waardoor er een breed netwerk is opgebouwd. Zo zijn er verschillende events, netwerkbijeenkomsten, discussies op het forum en werkbezoeken georganiseerd. Ook is er in 2017 een ‘design thinking challenge’ georganiseerd in samenwerking met Deloitte. De bijeenkomsten hebben gezorgd voor een netwerk waarin jonge professionals in de ziekenhuizen elkaar kennen en elkaar makkelijker bereiken.

 

Wat gaan we nog doen?

Door het JongSTZ netwerk verder te versterken, hopen wij de young professionals de mogelijkheid te geven hun carrière goed te starten en voort te zetten. Ook proberen wij zo de mogelijkheid te geven de professionals een breder inzicht in de zorg te geven, ook buiten het eigen werkveld. Daarnaast biedt het de mogelijkheid deel te nemen aan andere STZ netwerken, waar de jonge professionals voorheen nog niet vertegenwoordigd waren.

 

Wil je ook deelnemen?

JongSTZ werkt niet met een formeel lidmaatschap. De events zijn toegankelijk voor alle jong professionals uit de STZ-ziekenhuizen. Door een mail te sturen naar info@stz.nl kun je aangeven dat je opgenomen wilt worden in de maillijst van JongSTZ, zodat je alle informatie over onze activiteiten krijgt opgestuurd. Daarnaast kun je lid worden van de kennisbank van Jong STZ, door in te loggen op MijnSTZ en Jong STZ toe te voegen aan je portefeuilles.
Elk STZ-ziekenhuis heeft daarnaast een Netwerkcoördinator van JongSTZ. Via jouw Netwerkcoördinator kun je ook informatie ontvangen over verschillende JongSTZ activiteiten ontvangen. De netwerkcoördinatoren hebben regulier JongSTZ netwerkcoördinatoren bijeenkomsten.

 

2016: Jong STZ event: 'We are the future!' (foto)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017: 'Design thinking challenge' (foto):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie zijn wij?

Het bestuur bestaat momenteel uit 5 leden.

 

- Anna Roos Vijverberg
Email: a.vijverberg@antoniusziekenhuis.nl

- Gem Kramer
Email: gm.kramer@nwz.nl

- Anna Hoogmoed
Email: ahoogmoed@amphia.nl
-Myrthe Disselhorst
Email: m.disselhorst@franciscus.nl
-Oskar Flikweert
Email: odh.flikweert@nwz.nl

 

Daarnaast sluit Fenna Heyning (directeur STZ en internist-hematoloog) regelmatig aan bij onze overleggen.

 

Voor meer informatie over JongSTZ kunt u een bericht sturen naar info@stz.nl Tevens zijn wij bereikbaar via het Bureau STZ 030-2739414