JongSTZ

JongSTZ is de klankbordgroep van ambitieuze jonge zorgprofessionals binnen STZ ziekenhuizen. Zij voeren regelmatig overleg met elkaar over de nieuwste ontwikkeligen in de zorg. Via bijeenkomsten, social media en overleggen maakt JongSTZ zich sterk voor toekomstbestendige, innovatieve zorgprofessionals. De richtleeftijd is 20 tot 40 jaar, hoewel we net iets oudere medewerkers die jong van geest zijn niet op voorhand willen uitsluiten.

 

Uitwisselen en verbinden

Vanuit het gezichtspunt van de STZ met haar netwerkfunctie is voor jonge professionals nog een slag te slaan. Door onderlinge contacten te bevorderen, ideeën en inspiraties uit te wisselen en kennis met elkaar te delen kan dit de kwaliteit van werk, de omgeving en het contact onderling verder verbeteren. Denk hierbij aan live netwerkbijeenkomsten, een digitaal (kennis)platform en de inzet van social media. Vooral met de blik op de toekomst is het belangrijk de jonge generatie te inspireren. De huidige ‘schotten’ in de (ziekenhuis)zorg kunnen door deze generatie worden beslecht, aangezien zij opgegroeid zijn in een wereld die bol staat van de verbindingen, ongekende (inter)nationale mogelijkheden en open source etc.

 

Kennis en inspiratie halen

Op dit moment hebben diverse ziekenhuizen op dit gebied al activiteiten opgezet, waarbij we aansluiting zullen zoeken. Enkele voorbeelden hiervan zijn het ‘Talentenprogramma de Rotterdamse Zorg’ van het Maasstad Ziekenhuis, de Vereniging Assistent Geneeskundigen van het St. Elisabeth Ziekenhuis (VAGEZ), JongDZ van Deventer Ziekenhuis, Denktank Jonge Professionals van Martini Ziekenhuis en de Jonge Specialisten Club van Viecuri. De intentie van JongSTZ is om workshops en bijeenkomsten te starten die voldoen aan de behoefte van de jonge professional. Dit kan zijn op het gebied van onderzoek, onderwijs, maar ook carrière perspectief (clinical leadership). Er bestaan al mooie initiatieven vanuit College Club en de Universiteit van Nederland waar inhoudelijke thema’s worden gecombineerd met een aangenaam cultureel en informeel aanbod. Inhoud en plezier gaan hand in hand. Ook hebben we goed contact met collega-organisaties, stakeholders en partners in de regio en daarbuiten al een jonge afdeling hebben, zoals JongNefarma, De Jonge Specialist, JongZIN, JongAchmea etc.

 

Voor meer informatie over JongSTZ kunt u een bericht sturen naar info@stz.nl Tevens zijn wij bereikbaar via het Bureau van de STZ 030-2739428.

 

Terugblik JongSTZ event 11 oktober 2016
 

JongSTZ event 12 september 2017: Design Thinking Challenge, ontwerp de zorg van de toekomst!

Wil jij leren op een andere manier naar veranderingen te kijken? En wil jij netwerken met verschillende jonge professionals uit de STZ ziekenhuizen? Kom dan naar de Jong STZ Design Thinking Challenge: Ontwerp de zorg van de toekomst! Meld je hieronder aan.

Zie voor meer informatie de uitnodiging. Uitnodiging JongSTZ event 2017

AANMELDFORMULIER
 


 

Voor- en achternaam *
Organisatie / Ziekenhuis *
Functie *
E-mail *
Uitdaging voor JongSTZ Design Thinking Challenge
* verplicht