'What matters to you?'-dag
06-06-2018 t/m 06-06-2018

'What matters to you?'-dag

Na Noorwegen, Schotland, Amerika en België neemt de STZ dit jaar het initiatief om de ‘What matters to you?’ beweging ook in Nederland groot te maken.

 

Sluit je aan bij deze beweging en doe op 6 juni 2018 mee met de WMTY-dag

 

De dag is erop gericht om te ondersteunen bij en aan te moedigen om vaker met de patiënt in gesprek te gaan over wat voor deze patiënt belangrijk is. Dat kan voor de ene patiënt heel anders zijn dan voor de andere en soms heel verrassend voor de zorgprofessional.
 

Patiënt- en familiegerichte zorg is belangrijk omdat het leidt tot betere uitkomsten van de zorg en een grotere tevredenheid over de zorgverlening. Extra aandacht voor de stem van de patiënt en focus op wat voor hem/haar belangrijk is, geeft zowel de patiënt als de zorgverlener een beter gevoel en vertrouwen en dat heeft een enorme impact op de kwaliteit van zorg. Door mee te doen aan de internationale ‘What matters to you?’ dag laten we zien dat kwaliteit van zorg niet alleen te maken heeft met het verlenen van de beste zorg vanuit medisch oogpunt (“What’s the matter”?/"Wat scheelt eraan?"), maar dat er ook moet worden stilgestaan bij de persoonlijke zorgen en behoefte van de patiënt (“What matters to you?"/”Wat is belangrijk voor jou?").

 

Ga voor inspiratie van voorgaande jaren naar:

whatmatterstoyou.scot

whatmatterstoyou.be