Kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veiligheid van zorg betekent het creëren van maximale toegevoegde waarde voor de patiënt. Met een uitstekende combinatie van topklinische zorg en de menselijke maat in benadering en organisatie streeft de STZ hier iedere dag naar.

Het nemen van verantwoordelijkheid voor het continue verbeteren van de kwaliteit van zorg met uitkomsten die voor de patiënt relevant zijn, vraagt om medisch leiderschap.

Bestuurders en zorgprofessionals trekken hierbij samen op om de toegevoegde waarde van de zorg aan de patiënt te leveren.

bestuurslid portefeuille Kwaliteit en Veiligheid

Floor Haak-van der Lely
Floor Haak-van der Lely
bestuurslid kwaliteit & veiligheid & lid raad van bestuur Noordwest Ziekenhuisgroep

beleidsadviseur portefeuille Kwaliteit en Veiligheid

Ildiků Vajda
Ildiků Vajda
beleidsadviseur pijler opleiding, portefeuilles: innovatie en kwaliteit & veiligheid
Veranderhandleiding implementatie van samen beslissen beschikbaar
lees verder
Veranderhandleiding
Samen Beslissen

Ondanks de positieve resultaten van samen beslissen en de wens van velen om het meer toe te passen, loopt de praktijk achter. Samen beslissen is op te vatten als een andere werkwijze, een vernieuwing in de zorg. Het is een uitdaging om vernieuwing in te passen in bestaande zorgprocessen en werkwijzen.

In 10 stappen naar samen beslissen in de praktijk
lees verder
10 stappen
Samen Beslissen

U wilt aan de slag met samen beslissen in de praktijk, waar begint u dan en op welke zaken kunt u letten? Bijgevoegd vindt u een stappenplan op basis van de geleerde lessen in 5 ziekenhuizen die met de toepassing van samen beslissen hebben geŽxperimenteerd in het kader van het kwaliteitsprogramma Imagine . Zie het stappenplan niet als een protocol, maar gebruik de voor u zinvolle stappen.