R. Vreeswijk en C. Kalisvaart, C. Cramer - van der Welle, J. van den Berg
Winnaars posterpresentatie

R. Vreeswijk en C. Kalisvaart, C. Cramer - van der Welle, J. van den Berg

Binnen het topklinisch klimaat van STZ speelt wetenschap een belangrijke rol. Zo zijn er aan onze ziekenhuizen ruim 80 hoogleraren verbonden, scoren we internationaal ruim boven het wereldgemiddelde in de publicatie-indexen en bieden onze ziekenhuizen, door de patiënten mix en – aantallen volop gelegenheid voor het doen van toegepast (wetenschappelijk) onderzoek. Juist het klimaat van opleiden-onderzoek-topklinische zorg is een ideale broedplaats voor TOP-onderzoek.

 

Op 21 juni jl vond alweer de 3e editie van het STZ-event plaats. Het thema van dit event was:
De T van Topklinisch; Topklinisch is ons bestaansrecht!

Op dit event was ook dit jaar weer een posterpresentatie. Deze vond plaats op ons Topklinisch plein.
De posterpresentatie gaf de mogelijkheid om aan circa 300 collega’s en professionals een project of onderzoek te presenteren. De gehele dag stond in het teken van de missie van de STZ:
De STZ is de vereniging van voorhoedeziekenhuizen die samen werken aan betere patiëntenzorg

 

De vele inzendingen voor de STZ posterpresentatie boden de mogelijkheid prijzen uit te reiken aan in het oog springende onderzoeken. Hierbij is een onderscheid gemaakt tussen gerenommeerde toponderzoekers en aanstormende talenten. Daarnaast hebben de aanwezigen tijdens het STZ-event kunnen stemmen op hun favoriete poster, waaruit de publieksfavoriet herleid kon worden. De winnaars zijn:

 

  • Categorie TOPonderzoeker: R. Vreeswijk en C. Kalisvaart

DRAS: Development and validation of the delirium risk assessment score (Spaarne Gasthuis)

  • Categorie Aanstormend Talent: C. M. Cramer - van der Welle

Real-world vs. clinical trials in NSCLC Systematic evaluation of the efficacy-effectiveness gap of systemic treatment in metastatic non-small cell lung cancer: a multicentre, retrospective analysis (St. Antonius)

  • Publieksprijs: J. van den Berg

De ‘M&M’ studie: wel/geen mifepriston gevolgd door misoprostol als medicamenteuze miskraambehandeling: een (pilot) RCT (CWZ)