Start inkoop van telebegeleiding hartfalen en digitale keuzehulpen
26 oktober 2018

Start inkoop van telebegeleiding hartfalen en digitale keuzehulpen

De komende maanden staan in het teken van onderhandelingen met de zorgverzekeraars.

Wilt u telebegeleiding bij hartfalen of digitale keuzehulpen implementeren in uw ziekenhuis?

De vier grote zorgverzekeraars ondersteunen de kwaliteitscriteria en doelstellingen van het Vliegwiel, voor deze twee toepassingsgebieden, in hun inkoopvoorwaarden van 2019. U kunt dus nu inkoopafspraken maken met uw preferente zorgverzekeraar.

 

Opschalen

Zorgaanbieders, verzekeraars, patiëntenorganisaties, leveranciers en koepels zijn bezig met hoe ze digitale innovaties in de zorg kunnen opschalen. Er zijn kwaliteitscriteria en ambities per toepassingsgebied (telebegeleiding en keuzehulpen) vastgesteld en deze kunnen meegenomen worden in de contractering met de zorgverzekeraars. Inmiddels zijn diverse zorgaanbieders al gestart met steun van de zorgverzekeraars op basis van de Vliegwiel-methode.

 

Ook voor uw ziekenhuis

Bent u geïnteresseerd in hoe u digitale keuzehulpen of telebegeleiding kunt gaan implementeren in uw ziekenhuis bekijk dan onze factsheets.

Bent u benieuwd naar het vervolg?

Het Vliegwiel organiseert elk kwartaal een netwerkbijeenkomst waarbij ‘best practices’ en implementatietips voor zorgaanbieders gedeeld worden. Meld u hier aan voor de volgende bijeenkomst, nieuwsbrief of neem rechtstreeks contact op met het programmabureau Vliegwiel: vliegwiel@patientenfederatie.nl

 

Vliegwiel

Het Vliegwiel is een initiatief van Patientenfederatie Nederland. De koepelorganisatie is hier vorig jaar mee gestart, omdat zij wil dat digitale innovaties zoals digitale keuzehulpen en telemonitoring bij hartfalen versneld worden ingevoerd in elk ziekenhuis. Dit verbetert de kwaliteit van patiëntenzorg.