Honderd STZ-hoogleraren!
14 januari 2019

Honderd STZ-hoogleraren!

Honderd hoogleraren in STZ-ziekenhuizen!

 

Inmiddels is de honderdste hoogleraar binnen een STZ-ziekenhuis benoemd. De hoogleraren vervullen een bijzondere rol in de STZ-ziekenhuizen en zijn daarnaast aangesteld bij universiteiten (ook bij technische universiteiten) of universitair medische centra (umc). Zij vormen een stimulans voor wetenschap, opleiding en topklinische zorg.
Voor wetenschap specifiek creeëren zij een hefboomwerking voor nieuwe onderzoekslijnen met een continue stroom van promovendi en publicaties. Op hun beurt trekt dit vervolgens weer meer onderzoeksprojecten aan.
Voor een compleet overzicht van deze honderd hoogleraren, kunt u een kijkje nemen op onze site: STZ-hoogleraren

 

De meeste recent aangestelde (100e) hoogleraar is prof. dr. Peter de Winter, kinderarts en decaan van het Spaarne Gasthuis.
Hij is per 1 november 2018 deeltijds gasthoogleraar bij de KU Leuven. De KU Leuven behoort tot de 7 meest innovatieve universiteiten ter wereld. Peter is aangesteld door het groepsbestuur biomedische wetenschappen binnen het departement ontwikkeling en regeneratie.

 

De Winter: “Ik werk al 9 jaar samen met de afdeling kindergeneeskunde van KU Leuven als redacteur bij de European Journal of Pediatrics. Dit is een soort ‘praktische gids’ voor kinderartsen. Door de banden met Leuven kreeg ik een onderwijstaak op het gebied van evaluatie en het verder uitrollen van teach-the-teacher programma’s. Bij de onderwijstaak zat ook een onderzoekstaak, want ik ga de masters van de medische vervolgopleidingen in Nederland en België vergelijken.”

 

We wensen Peter heel veel succes met zijn bijzondere aanstelling!