Dag van de verpleging
12 mei 2020

Dag van de verpleging

Vandaag is het 200 jaar geleden (12 mei 1820) dat Florence Nightingale werd geboren. Florence Nightingale werd gezien als de grondlegger van de moderne verpleging.
Vandaag staan wij stil bij de #dagvandeverpleging. Als er één beroepsgroep echter nooit stil staat, zijn dat wel de verpleegkundigen. Verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten die iedere dag keihard werken voor onze gezondheid! Natuurlijk zijn wij iedere dag trots op al deze mensen, maar dit jaar moeten zij extra in het zonnetje gezet worden!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Wie is voor jou onmisbaar?
Beroepsgroep V&VN plaatste op hun website een oproep om waardering uit te spreken voor 'een speciaal iemand'!
Dit jaar maakt de coronacrisis meer dan ooit duidelijk hoe onmisbaar verpleegkundigen en verzorgenden zijn. Daarom roepen we iedereen in Nederland op: spreek je waardering uit voor die ene onmisbare verpleegkundige, verzorgende of verpleegkundig specialist. Of misschien wel voor een heel team. Wie was of is voor jou onmisbaar? Schrijf een boodschap en deel deze via sociale media.

Maak jouw boodschap

De Amsterdamse straatkunstenaar Fake maakte een kunstwerk van een verpleegkundige als Superwoman op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Het werk sloeg aan want het gaat de wereld over, zelfs het New Yorkse ziekenhuis, Langone, projecteerde deze afbeelding op hun muren. Ook een aantal STZ-ziekenhuizen heeft deze afbeelding inmiddels gebruikt. De kunstenaar heeft de afbeelding als gratis download beschikbaar gesteld voor iedereen op zijn website: www.highonspraypaint.com