Nieuwe voorzitter voor de STZ
22 april 2022

Nieuwe voorzitter voor de STZ

Paul Blokhuis is tijdens de algemene ledenvergadering van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen van 29 april benoemd tot voorzitter. Hij zal op 1 juli 2022 de taken overnemen van zijn voorganger Hans van der Schoot.

 

Binnen de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen staan de komende jaren in het teken van verdere initiatieven op het gebied van netwerkvorming, innovatie en transformatie. De STZ is verheugd dat Blokhuis hieraan leiding wil geven met zijn jarenlange bestuurlijke ervaring op lokaal en landelijk niveau op het terrein van zorg en welzijn.

Interim-voorzitter Peter Go: “Paul Blokhuis is een aanwinst voor onze vereniging. Hij heeft een indrukwekkende staat van dienst en hij is een enthousiast bestuurder. Dat hij een goed gevoel voor humor heeft, maakt dat hij naast een kundig ook een plezierig persoon is om aan het roer te hebben.”

 

Paul Blokhuis: “Mijn adagium als bestuurder is dat iedereen moet kunnen meedoen. Zowel hulpvragers als aanbieders van hulp. Dat geldt uiteraard ook in de ziekenhuiszorg. Ik denk dat de STZ-ziekenhuizen een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het doel om de juiste zorg op de juiste plek te organiseren. Ze hebben goede opleidingsmogelijkheden en doen volop aan wetenschappelijk onderzoek naar effectieve zorg. Ik kijk uit naar ontmoetingen met de vele enthousiaste medewerkers. Er is een ambitieuze agenda en ik werk daar graag aan mee.”

 

Paul Blokhuis zal per 1 juli 2022 beginnen als voorzitter van de STZ. Hans van der Schoot heeft zijn taak als voorzitter op 1 april 2022 neergelegd. Peter Go, bestuurslid STZ en algemeen chirurg St. Antonius ziekenhuis, treedt op als interim voorzitter van 1 april tot 1 juli 2022.

 

-------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie: voor meer informatie of een interview kunt u terecht bij:

Fenna Heyning – directeur STZ, (030) 2739413, f.heyning@stz.nl