Inschrijving voor de tweede editie STZ-innovatiechallenge geopend
17 maart 2017

Inschrijving voor de tweede editie STZ-innovatiechallenge geopend

Na het succes van de eerste STZ-innovatiechallenge vorig jaar ter ere van het lustrum van de STZ, vindt dit jaar de tweede editie plaats.

 

We laten hiermee graag zien welke innovatiekracht STZ-ziekenhuizen hebben en hoe wij voortdurend samenwerken aan betere patiëntenzorg. Inzendingen van zowel ziekenhuizen als private partijen zijn welkom. Dus heb jij een mooie innovatie waardoor de zorg voor de patiënt verbetert, die zich leent voor opschaling binnen de STZ-ziekenhuizen, meld je dan aan voor de STZ-innovatiechallenge.

 

Waarop worden de innovaties beoordeeld?

De innovaties worden op de volgende criteria beoordeeld:

- Innovativiteit

- Patiëntgerichtheid

- Betrokkenheid van zorgverleners

- Samenwerking

- Opschaalbaarheid

- Duurzaamheid

- Haalbaarheid

 

Een onafhankelijke jury bepaalt op basis van bovenstaande criteria welke innovaties een top 10 notering krijgen. Vervolgens zal door middel van een stemming tijdens onze ALV worden bepaald welke 5 inzendingen de gelegenheid krijgen om hun innovatie te pitchen op 22 juni tijdens de STZ-thema middag. De beslissende stem ligt deze middag bij de mensen actief in STZ netwerken. Als feestelijke afsluiting wordt na afloop de STZ-innovatie award wordt uitgereikt.

 

Wat levert meedoen aan de STZ-innovatiechallenge op?

De winnaars van 2016 timmeren aardig aan de weg. ZIVVER is inmiddels met verschillende STZ-ziekenhuizen in gesprek en MyDiagnostick wordt behalve in het Martini Ziekenhuis nu ook in het Reinier de Graaf actief in de samenwerking met huisartsen gebruikt.

 

STZ-ziekenhuizen werken in verschillende netwerken samen aan betere zorg voor de patiënt en aangezien de ziekenhuizen zelf mee bepalen wie de STZ-innovatie award 2017 in ontvangst mag nemen, ontstaat de unieke kans om daadwerkelijk tot opschaling binnen de STZ te komen.

 

Naast een podium voor 26 ziekenhuizen levert de challenge ook goede PR, hulp van het STZ bureau bij het wegnemen van belemmeringen, betrokkenheid bij innovatiesymposia in de ziekenhuizen en het JongSTZ event, exposure op beurzen en ondersteuning van onze samenwerkingspartners zoals VWS, Rockstart, verzekeraars, patiëntenorganisaties, incubators, adviesbureaus en banken.

 

Benieuwd naar de inzendingen van vorig jaar?

We hebben ze op een rijtje gezet in de STZ innovatie-uitgave


Wat zijn de voorwaarden om mee te doen?

Om mee te doen stuur je uiterlijk 1 mei 2017 je innovatie middels onderstaand inschrijfformulier naar k.vereijken@stz.nl en ben je beschikbaar voor een mogelijke pitch op 22 juni 2017.

Inschrijfformulier