Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen

Onze maatschappij ontwikkelt zich snel in een tijd van technologische innovatie en een veranderende zorgbehoefte. In de afgelopen twee jaar is nog duidelijker geworden dat de juiste zorg essentieel is voor een goed opererende samenleving. Om het hoogste niveau in topklinische zorg, opleidingen en wetenschappelijk onderzoek te garanderen, hebben de 27 STZ-ziekenhuizen in Nederland de handen ineengeslagen. Het resultaat: een prettige, verdiepende werkomgeving voor personeel, een maximale impact met beschikbare financiƫle middelen en de best mogelijke patiƫntenzorg in acute en complexe zorg.

Onze missie

STZ is de vereniging van topklinische ziekenhuizen die samen werkt aan een betere patiëntenzorg.

Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen

STZ-ziekenhuizen onderscheiden zich door steeds de voorhoede positie te kiezen met patiëntgerichte topklinische zorg, opleiding en wetenschappelijk onderzoek. Op de kaart staat een overzicht van al onze ziekenhuizen en is inzichtelijk hoe onze ziekenhuizen over het gehele land verspreid zijn.

STZ Pijlers & Kernthema's
ACTUEEL

Lectoraat onderzoekt hoe verpleegkundigen zich blijvend kunnen ontwikkelen

20-06-2022

De coronacrisis legde een nijpend probleem in de zorg bloot: een hoge uitstroom van verpleegkundigen in combinatie met een groeiend tekort. Een van de oorzaken is het gebrek aan ontwikkelingsmogelijkheden. Met de oprichting van het lectoraat ‘Continue professionele ontwikkeling van verpleegkundigen’ - dat 1 juni gestart start is - slaan het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ), Avans Hogeschool en Fontys de handen ineen. Samen onderzoeken ze hoe verpleegkundigen zich continu kunnen blijven ontwikkelen.

Contact

STZ
Oudlaan 4
3515 GA Utrecht
030 - 2739 414


Postbus 9696
3506 GR Utrecht
info@stz.nl