Basis Acute Zorg (BAZ)-traineeship 

Het probleem: toenemende personeelskrapte, hoog ziekteverzuim na de coronapandemie, een nieuwe manier van opleiden (Entrustable Professional Activities-gericht opleiden), de behoefte aan flexibel inzetbaar personeel, een nieuwe generatie verpleegkundigen die sneller carrière willen maken en zich breder willen oriënteren. 

De innovatie: een eenjarige traineeship waarbij de verpleegkundige kennis maakt met alle afdelingen binnen de acute zorg. Hierdoor krijgt de verpleegkundige een bredere basiskennis die nodig is voor alle vervolgopleidingen. Na dit jaar maakt hij of zij een keuze voor een afdeling en start daar het uitstroomprofiel. Het grote voordeel van dit traineeship van een jaar is dat de verpleegkundige méér praktijkervaring opdoet, beter kan bepalen wat bij hem of haar past én straks breder inzetbaar is in de acute zorg.  

Het bewijs: we hebben op deze vacature 30 sollicitanten gekregen. Helaas konden we maar 5 sollicitanten plaatsen. We merken nu al dat het perfect aansluit op de Hbo-studenten die de minor Acute zorg hebben gevolgd. 

Hulp van STZ: We zitten nu in een pilotfase. We kunnen vanuit de STZ wel hulp gebruiken bij het intern en regionaal opschalen van het traineeship. 

Contact

Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen
Secoya, gebouw D
Papendorpseweg 93
3528 BJ Utrecht


030 - 2739414
info@stz.nl