STZ Publicaties

In de STZ Kennisbank staan interessante en relevante documenten vanuit STZ zelf en de STZ-ziekenhuizen.

STZ Highlights
Wat is STZ en wat zijn topklinische ziekenhuizen? Een mooi overzicht van de pijlers en kernthema's door de ogen van de boegbeelden binnen de Topklinische ziekenhuizen vindt u hier!

STZ Innovatiegids 2021
Laat u inspireren tot innoveren… In deze gids vindt u een overzicht van 92 innovaties van (zorg)professionals uit onze 27 topklinische opleidingsziekenhuizen.

CWTS-analyse
De Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) hebben de afgelopen 5 jaar weer een sterke groei laten zien op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. De impact van het wetenschappelijk onderzoek in de topklinische ziekenhuizen is zeer hoog. Net als in de voorgaande analyse uit 2015 komt ook ditmaal naar voren dat samenwerking loont. Naarmate er meer samengewerkt wordt met andere ziekenhuizen en ook met universiteiten in (met name) internationale studies, neemt de impact toe.

Meer en beter onderzoek verbetert de patiëntenzorg. De STZ-ziekenhuizen bedienen gezamenlijk bijna de helft van de patiënten in Nederland. Juist de hoge aantallen patiënten, de brede mix van hoog- en laagcomplexe zorg en de bevlogen onderzoekers, maken de STZ-ziekenhuizen uitermate geschikt voor (toegepast) patiëntgebonden onderzoek.

Het gehele rapport van CWTS kunt u hier lezen.

Contact

STZ
Oudlaan 4
3515 GA Utrecht
030 - 2739 414


Postbus 9696
3506 GR Utrecht
info@stz.nl