STZ Publicaties

In de STZ Kennisbank staan interessante en relevante documenten vanuit STZ zelf en de STZ-ziekenhuizen.

Samen de transformatie versnellen
Ambitiedocument 2023-2027
Met het ambitiedocument 2023 - 2027 presenteren de Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen een vervolg op eerdere strategische verkenningen en een antwoord op de grote uitdagingen in de zorg. De missie voor de komende jaren luidt: De topklinische ziekenhuizen versnellen samen de transformatie naar toekomstbestendige en hoogstaande ziekenhuiszorg.
De verkorte versie van het ambitiedocument kunt u hier lezen.

STZ Highlights
Wat is STZ en wat zijn topklinische ziekenhuizen? Een mooi overzicht van de pijlers en kernthema's door de ogen van de boegbeelden binnen de Topklinische ziekenhuizen vindt u hier!

STZ Innovatiegids 2021
Laat u inspireren tot innoveren. In deze gids vindt u een overzicht van 92 innovaties van (zorg)professionals uit onze 27 topklinische opleidingsziekenhuizen.

CWTS-analyse
De Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) hebben de afgelopen 5 jaar weer een sterke groei laten zien op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. De impact van het wetenschappelijk onderzoek in de topklinische ziekenhuizen is zeer hoog. Net als in de voorgaande analyse uit 2015 komt ook ditmaal naar voren dat samenwerking loont. Naarmate er meer samengewerkt wordt met andere ziekenhuizen en ook met universiteiten in (met name) internationale studies, neemt de impact toe.

Meer en beter onderzoek verbetert de patiëntenzorg. De STZ-ziekenhuizen bedienen gezamenlijk bijna de helft van de patiënten in Nederland. Juist de hoge aantallen patiënten, de brede mix van hoog- en laagcomplexe zorg en de bevlogen onderzoekers, maken de STZ-ziekenhuizen uitermate geschikt voor (toegepast) patiëntgebonden onderzoek. Het gehele rapport van CWTS kunt u hier lezen.

Contact

Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen
Oudlaan 4
3515 GA Utrecht
030 - 2739 414


Postbus 9696
3506 GR Utrecht
info@stz.nl