231012 STZ Connect kleiner 39

                          Workshops, academy en kennisbank 

Workshops

Als zorgprofessional sta je voor constante uitdagingen en zie je elke dag kansen om de patiëntenzorg te verbeteren. Waar begin je? Is je idee wel echt de oplossing voor het probleem? Weet je zeker dat je het echte probleem wel scherp hebt? Onze workshops bieden een gestructureerde en creatieve aanpak om samen met jou en je team tot innovatieve en passende oplossingen te komen, zodat jij doelgericht de transformatie kunt versnellen met behulp van een mensgerichte aanpak. Vanuit STZ-support bieden we 3 typen workshops aan. Hieronder lees je meer over het doel van de verschillende workshops en wanneer je deze inzet.  
 

Doel van de Workshops: 

 • Design Thinking Workshop:
  • Leer een mensgerichte aanpak om complexe problemen in de zorg te begrijpen en aan te pakken.
  • Ontwikkel innovatieve en patiëntgerichte oplossingen door empathie, ideegeneratie en prototyping. 
 • Ideation Workshop:
  • Stimuleer creatief denken en brainstorm over nieuwe ideeën voor de verbetering van zorgprocessen.
  • Identificeer opportuniteiten voor innovatie en ontdek onontdekte mogelijkheden binnen je organisatie. 
 • Problem Fit Workshop: 
  • Definieer duidelijk de kern van het probleem voordat je naar oplossingen zoekt. 
  • Verzeker je ervan dat de voorgestelde oplossingen nauw aansluiten bij de werkelijke behoeften van de zorgverleners en de patiënten. 

Wanneer is het de ideale gelegenheid voor deze workshops? 

 • Bij introductie van nieuwe zorgprogramma's: Creëer samen met je team innovatieve benaderingen om de introductie van nieuwe zorgprogramma's soepel te laten verlopen. 
 • Bij procesoptimalisatie: Ontdek nieuwe manieren om de efficiëntie van zorgprocessen te verhogen en de kwaliteit van de zorg te verbeteren. 
 • Bij het aanpakken van specifieke uitdagingen: Gebruik de workshops als een gestructureerde aanpak om concrete problemen aan te pakken en duurzame oplossingen te vinden. 

Wat mag je verwachten? 

 • Inspirerende sessies met sprekers die ervoor zorgen dat de creativiteit bij de deelnemers gestimuleerd wordt ze worden uitgedaagd in het denkproces. 
 • Praktische tools en methodologieën die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk, ook buiten innovatie om. 
 • Een op maat gemaakte benadering die 100% toegepast is op de unieke uitdagingen binnen de gezondheidszorg. 

Samen kunnen we innovatieve oplossingen ontwikkelen die de zorgervaring voor patiënten verbeteren en de werkprocessen voor zorgprofessionals optimaliseren. Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe we samen het verschil kunnen maken! 

Neem contact op

Kennisbank  

Onze kennisbank biedt toegang tot de kennis en standaarden die in de aflopen jaren binnen STZ zijn ontwikkeld. Of je nu een beginnende onderzoeker bent, een doorgewinterde wetenschapper, of een ondernemer die innovatieve oplossingen zoekt, onze kennisbank is er voor jou. We stellen gestandaardiseerde modellen beschikbaar die je kunt gebruiken als waardevolle referentiepunten in je eigen werk. 

We streven ernaar onze kennisbank zo up-to-date mogelijk te houden. Heb jij kennis die je wilt delen of gouden standaarden beschikbaar? Laat het ons hier weten.  

Vul het formulier in 

Academy 

De academy is de plek waar je interessante webinars en masterclasses over innovatie en transformatie, wetenschap, topzorg en acute zorg en het binden en boeien van talent kunt vinden. Ideaal als je, je kennis wilt verbreden, verdiepen of gewoon gepassioneerd bent over de laatste ontwikkelingen in jouw vakgebied.   

De academy is nieuw en wordt in 2024 steeds verder gevuld. Wil jij jouw kennis of webinar delen? Neem dan via dit formulier contact met ons op. 

Neem contact op

Subsidies en additionele gelden

Strategie, advies en programmamanagement

Contact

Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen
Secoya, gebouw D
Papendorpseweg 93
3528 BJ Utrecht


030 - 2739414
info@stz.nl