Danilo batista rPcmg9q8dKU unsplash
Keynotes
231012 STZ Connect LR 103
231012 STZ Connect highres 90
231012 STZ Connect LR 100

Keynote Verbinden

Jitske Kramer

Jitske Kramer is corporate antropoloog, ondernemer en bestseller auteur. Zij reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. Ze brengt haar kennis en ervaringen via ijzersterke lezingen en masterclasses naar de wereld van organiseren, samenwerken en leiderschap. Om de slagkracht en resultaten van individuen en groepen te verbeteren (en de wereld gewoon een beetje mooier te maken). Jitske gaf een crash course over de basisprincipes van samenwerken. Of dat nu gebeurt bij stammen in Papua Nieuw-Guinea, bij de untouchables in India of in STZ-verband, ze benadrukte dat een ‘gedeeld verhaal’ essentieel is. Wat ze vooral aanraadde: hou meer kampvuurgesprekken - in figuurlijke zin dan. “In die gesprekken ga je transformeren, meer dan in de bulletpoint meetings’.” Dit soort gesprekken, waar je op een andere manier met elkaar in contact komt, heb je nodig om verandering te bewerkstelligen en te versnellen. 

231012 STZ Connect LR 109
231012 STZ Connect LR 107
231012 STZ Connect LR 112

Keynote Vertrouwen

Pier Eringa

Pier Eringa, opgeleid aan de Nederlandse Politie Academie in Apeldoorn, startte zijn loopbaan in 1984 als inspecteur van de gemeentepolitie in de gemeente Leeuwarden. Hij heeft in de jaren daarna een ruime staat van dienst opgebouwd als bestuurder en toezichthouder in STZ-ziekenhuizen, in het openbaar bestuur, openbare veiligheid en openbaar vervoer. Eerder was hij onder andere voorzitter van de raad van bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht, president-directeur van ProRail, CEO van Transdev Nederland, algemeen directeur/gemeentesecretaris in Nijmegen, en korte tijd lid van de raad van toezicht bij Ajax. Pier sprak over vertrouwen. “Dat is belangrijk”, benadrukte hij, “maar net zo belangrijk is te toetsen of de situatie zo is dat je het vertrouwen kunt geven. Vertrouwen is nodig om snelheid te maken, maar wees niet te naïef”, drukte hij de zaal op het hart. Dat zei hij op basis van zijn ervaring bij de politie, als gemeentesecretaris in Nijmegen, bij ProRail en - meest recent - bij Ajax.  Als het over de zorg gaat, is vertrouwen op de groene vinkjes en protocollen niet genoeg, volgens Eringa. “Lijstjes zijn nodig, maar die moeten we niet heilig verklaren. Soms is dat vooral een ritueel. Ondanks de lijstjes gebeuren er dingen onder de radar. Die vind je niet met afvinklijstjes, wel met goede gesprekken.”

231012 STZ Connect LR 140
231012 STZ Connect LR 144
231012 STZ Connect LR 146

Keynote Versnellen

Dennis Karpes

Dennis Karpes, sociaal ondernemer, is initiator van succesvolle non-profitorganisaties als Dance4Life en Justdiggit. Na 13 jaar actief te zijn geweest binnen Justdiggit doet Dennis een stapje terug. Meer dan een decennium heeft hij zich ingezet op het vergroenen van Afrika. Nu richt hij zich op andere projecten die een positief impact hebben op onze planeet. Dennis kwam op 12 oktober met sterke voorbeelden. Zowel met het door hem geïnitieerde Dance4Life rond Aids als met de recentere beweging Justdiggit over natuurherstel en vergroening van de aarde heeft hij op wereldschaal mensen in beweging gebracht en verandering in gang gezet. Hij vertelde hoe hij grote namen als DJ Tiësto, Bono, bisschop Desmond Tutu, Patrick Kluivert en Afrikaanse voetbalsterren voor zich had weten te winnen. “Als het probleem groot is, moet je groot denken.”

Contact

Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen
Secoya, gebouw D
Papendorpseweg 93
3528 BJ Utrecht


030 - 2739414
info@stz.nl