“OPTISPINE” optimale zorg bij rugchirurgie

Het probleem: lage rugklachten zijn een groot probleem. Het is een prevalente aandoening met de hoogste impact op disability adjusted levensjaren. Tevens is het een multifactorieel probleem dat operatief, en met name conservatief behandelen, complex maakt. Rugklachten geven een grote ziekte last, alsook een grote belasting in ziekteverzuim, waardoor er veel kosten mee gepaard gaan. Niet altijd is een operatie de juiste oplossing. Indien iemand in aanmerking komt voor een operatie, wordt niet altijd het maximale resultaat bereikt.

De oplossing: door de pre-, per-, en postoperatieve zorg rondom een wervelkolomoperatie te optimaliseren hebben we een innovatief zorgpad ontwikkeld: ‘OPTISPINE’

Beschikbaar bewijs: meerdere oplossingen zijn bedacht om de wervelkolomoperatie te optimaliseren, echter geen enkele innovatie omvat het hele palet. ‘OPTISPINE’ voorziet hierin, waarbij alle factoren die bewezen werken worden geïmplementeerd op een gepersonaliseerde basis.

Hulp STZ: aangezien we dit zorgpad aan het implementeren zijn in ons centrum hebben we behoefte aan samenwerking om onze innovatie te kunnen doorontwikkelen, zowel financieel en om het zorgpad extern te kunnen valideren.

Contact

Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen
Secoya, gebouw D
Papendorpseweg 93
3528 BJ Utrecht


030 - 2739414
info@stz.nl