INNOVATIE & ZORGTRANSFORMATIE

Raamwerk Innovatie & Zorgtransformatie

STZ stimuleert en ondersteunt innovaties die leiden tot zorgtransformatie. We richten ons met het STZ-innovatienetwerk op het stimuleren van innovatief gedrag door (zorg)professionals en het organiseren van een goedwerkend innovatiesysteem in de individuele ziekenhuizen. We delen kennis en kunde en werken samen met externe partijen om ook de randvoorwaarden voor innovatie te optimaliseren. 

We organiseren 2-jaarlijks de STZ innovatiechallenge.  Met de challenge gaan we op zoek naar die innovaties uit onze STZ-huizen die, direct of indirect, aantoonbare en substantiële verbetering teweegbrengen in één of meerdere fasen van het (zorg)proces. genomineerden STZ Innovatiechallenge 2023

Hieronder presenteren we onze STZ innovatiebank 2023: een overzicht van de publiekssamenvattingen van alle 134 innovaties die ingezonden zijn voor de STZ-innovatiechallenge 2023. Links in de kantlijn kunt u op verschillende manieren een selectie maken: inzendende STZ-ziekenhuizen, type inzendingen, type innovatie. 

Ons doel is te informeren en inspireren. Als u meer informatie wenst te ontvangen over één van de gepubliceerde innovaties, klik dan hier.

Onze, aan de -door STZ ingestelde leerstoel van Tilburg University verbonden, hoogleraar Weggelaar en promovenda Roest onderzoeken hoe innovatie kan leiden tot wezenlijke transformatie en hoe deze geïmplementeerd kan worden in de topklinische praktijk. U leest er hier meer over!

Innovatie

Innovatie en Zorgtransformatie

STZ 8895 web

Roel Goffin

Bestuurslid financiën en innovatie en zorgtransformatie

info@stz.nl
Danique Roodnat

Danique Roodnat

Programmamanager innovatie en zorgtransformatie

Contact

Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen
Secoya, gebouw D
Papendorpseweg 93
3528 BJ Utrecht


030 - 2739414
info@stz.nl