HiX Test Automation

Elke vier weken wordt er een nieuwe update van HiX, een softwareprogramma dat wordt gebruikt in ziekenhuizen, uitgebracht. Tijdens deze updates worden belangrijke werkprocessen getest om ervoor te zorgen dat alle essentiële taken nog steeds correct worden uitgevoerd. In de meeste ziekenhuizen worden deze tests nog steeds handmatig en decentraal uitgevoerd.  

Isala heeft echter het testproces grotendeels geautomatiseerd door gebruik te maken van testscripts. De implementatie van deze "Test Automation" heeft maandelijkse tijdsbesparingen opgeleverd voor de belangrijkste gebruikers van verschillende afdelingen, zoals Neonatale Intensive Care-verpleegkundigen. Voorheen kostte het testen van ongeveer 40 processen tussen de 30 minuten en een uur per proces. Dit betekent dat er nu waardevol zorgpersoneel wordt bespaard door de inzet van automatisering. Bovendien is deze geautomatiseerde aanpak schaalbaar en kan het potentieel worden toegepast in andere ziekenhuizen.  

Er wordt gezocht naar mogelijkheden om samen te werken op dit gebied en kennis te delen, zodat andere ziekenhuizen ook kunnen profiteren van deze geautomatiseerde testmethode. Het delen van kennis zou andere instellingen in staat stellen om efficiënter en effectiever te testen, waardoor waardevolle tijd en middelen worden bespaard. Door samen te werken, kunnen ziekenhuizen gezamenlijk werken aan het verbeteren van het testproces en het optimaliseren van de zorgverlening. 

Contact

Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen
Secoya, gebouw D
Papendorpseweg 93
3528 BJ Utrecht


030 - 2739414
info@stz.nl