Thuisopleiding ‘Toen werd je zelf ziek’

We kunnen in de zorg veel leren van collega’s die (naaste van een) patiënt zijn geweest. Deze collega’s kijken namelijk vanuit beide perspectieven naar de zorg; het perspectief van zorgverlener én het perspectief van degene die zorg ontvangt.

Vanuit de eigen ervaringen van internist-infectioloog Marjan van Apeldoorn als patiënt is in 2017 het strategisch onderwerp ‘Toen werd je zelf ziek’ in het Jeroen Bosch Ziekenhuis ontstaan. Het doel is om zorgprofessional te informeren, inspireren en laten beleven hoe je nog meer kan aansluiten bij de patiënt en hoe dit onderdeel van het dagelijks werk kan worden. We krijgen regelmatig vragen van andere ziekenhuizen en zorgorganisaties over ‘Toen werd je zelf ziek’. Om nog meer organisaties te inspireren hebben we de thuisopleiding ‘Toen werd je zelf ziek’ ontwikkeld, samen met Elearnity. In deze thuisopleiding krijgen deelnemers praktische handvatten hoe het verplaatsen in het perspectief van de patiënt een plaats kan krijgen in de zorgorganisatie. Deelnemers kunnen de thuisopleiding volgen wanneer het hen goed uitkomt, hierdoor kunnen we een brede doelgroep bereiken.

We hopen de STZ-innovatiechallenge te winnen, zodat we het perspectief van de patiënt nóg meer kunnen verankeren in de zorg, zowel in het directe patiëntcontact als in zorgverbetering en zorgvernieuwing.

 

Contact

Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen
Secoya, gebouw D
Papendorpseweg 93
3528 BJ Utrecht


030 - 2739414
info@stz.nl