Ziekenhuis VieCuri deelt zonnebrandcrème en lespakket over zonbescherming uit aan alle basisscholen in Noord-Limburg

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker. De incidentie hiervan loopt al jaren op. Zonverbranding, maar ook langdurige zonblootstelling zijn hiervan de belangrijkste oorzaken. Zonschade op jonge leeftijd is geassocieerd met een verhoogd risico op het ontstaan van huidkanker op latere leeftijd. Zonprotectie, onder andere door zonnebrandcrème, kan zonschade op jonge leeftijd voorkomen.  

Deze kennis is al jaren bekend, maar gedragsverandering is nodig om het risico op huidkanker daadwerkelijk te verkleinen. Dit leidde tot de start van de Zonnebrandcampagne, waarbij 120 basisscholen in Noord-Limburg zijn voorzien van zonnebranddispensers met zonnebrandcrème en lesmateriaal van KWF Kankerbestrijding. Het doel van de Zonnebrandcampagne is het creëren van bewustwording bij ouders, kinderen en leerkrachten, omtrent het belang van zonprotectie. Hierdoor willen wij bijdragen aan het verminderen van zonschade en daarmee de toename van huidkanker in Nederland afbuigen, dan wel tegengaan.  

Na een mooie samenwerking tussen de zeven Noord-Limburgse gemeenten, VieCuri, VGZ en KWF Kankerbestrijding hebben wij deze campagne kunnen realiseren. Het zou voor ons een mooie droom zijn om dit project op te kunnen schalen binnen alle STZ-ziekenhuizen. 

Contact

Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen
Secoya, gebouw D
Papendorpseweg 93
3528 BJ Utrecht


030 - 2739414
info@stz.nl