17-10-2023

Oratie prof. dr. Anne Marie Weggelaar
17 november om 16.15u in de Aula van Tilburg University

Op vrijdag 17 november 2023 vindt de oratie plaats van prof. dr. Anne Marie Weggelaar, bijzonder hoogleraar 'Innovatie en Transformatie in de Zorg'. Zij zal om 16.15 uur haar rede uitspreken getiteld 'Samen Leren Transformeren'.

Anne m weggelaar

Op vrijdag 17 november 2023 vindt de oratie plaats van prof. dr. Anne Marie Weggelaar, bijzonder hoogleraar 'Innovatie en Transformatie in de Zorg'. Zij zal om 16.15 uur haar rede uitspreken getiteld 'Samen Leren Transformeren'. 

Kennisproeverij 'Innoveren om te Transformeren' 17 november van 13.30 tot 15.45 in het Cobbenhagen gebouw, Tilburg University


Voorafgaand aan de inaugurele rede van prof. dr. Anne Marie Weggelaar vindt een Kennisproeverij plaats. Het programma van de Kennisproeverij sluit dan ook naadloos aan op het thema van haar rede: Samen Leren Transformeren. 

De Kennisproeverij bestaat uit deelsessies. 
Aanmelden


Zorgpaden & blended care: De gouden combinatie? 
Dr. Marleen de Mul en Mildred Visser MSc

In deze interactieve sessie bespreken we hoe je blended zorgpaden kunt ontwikkelen. Hoe zorg je ervoor dat eHealth onderdeel wordt van de werkprocessen van zowel professionals als patiënten. 

De veranderbeweging naar meer zeggenschap in de zorg 
Kirsten Janssen MSc en Annamarike Seller MSc

Zorgprofessionals worden uitgedaagd om bij te dragen aan de zorgtransformatie. Zeggenschap is een middel dat bij kan dragen aan deze transformatie. Het Landelijk Actieplan Zeggenschap deelt de ervaringen en geleerde lessen van de 140 zorgorganisaties die dit jaar in actie zijn om zeggenschap van hun zorgprofessionals te versterken.

Een Positieve Werkomgeving voor Perfecte Patiëntenzorg
Dr. Catharina van Oostveen en Susanne Maassen MSc

Maak in deze workshop kennis met de ‘Culture of Care Barometer’. Deze vragenlijst meet alle aspecten die bijdragen aan een positieve werkomgeving voor het hele team. Wat zorgt ervoor dat u een aantrekkelijke werkgever bent? 

REBEL-V: Rebelse Excellente Bevlogen Energieke Leiders in de Verpleegkunde
Eline de Kok MSc en dr. Pieterbas Lalleman

Kan positief afwijkend gedrag van verpleegkundigen bijdragen aan innovatie? En kunnen leidinggevenden en andere professionals dit rebelse gedrag stimuleren? In deze sessie delen we graag de inzichten uit ons onderzoek.

Hoe kun je de zorg verbeteren voor patiënten in kwetsbare omstandigheden?
Dr. Hilmar Bijma en Sushama Munshi MSc

Voor patiënten in kwetsbare omstandigheden ontbreekt soms een samenhangend zorg- en welzijnsaanbod dat is afgestemd op de specifieke situatie van deze patiënt. In deze sessie worden inzichten gedeeld uit het onderzoek dat we samen met patiënten uitvoeren om de zorg te verbeteren.

Mee(r) doen met Actieonderzoek 
Dr. Bettine Pluut en Kirsten Waaijer MSc

Als je meer wil doen met actieonderzoek of wil begrijpen wat het precies is, kom dan naar deze toelichting op de basisprincipes van actieonderzoek. Aan bod komen ook de verschillen met Evidence Based onderzoek en daaruit volgend ook de mogelijkheden en kansen die dit type onderzoek biedt.

Artificial Intelligentie
Dr. Roshnee Ossewaarde, dr. Gert Meyers, dr. Gubing Wang en dr. Charlotte Zegveld (namens SSH team)

In deze interactieve sessie gaan we in debat over het ontstaan van vertrouwen of wantrouwen in Artificial Intelligentie en welke sociale, ethische, filosofische, juridische en design vraagstukken daarmee verbonden zijn.

Samenwerken in Netwerken
Dr. Remco Mannak, prof. dr. Leon Oerlemans en Manon Roest MSc

Netwerken en samenwerking in de gezondheidszorg worden steeds belangrijker. Maar hoe zorg je ervoor dat een netwerk functioneert en voorkom je dat het een ineffectieve praatgroep wordt? In deze sessie delen we hoe je een innovatie netwerk opzet. 

Contact

Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen
Secoya, gebouw D
Papendorpseweg 93
3528 BJ Utrecht


030 - 2739414
info@stz.nl