23-06-2022

Feestelijke uitreiking prijzen STZ-innovatiechallenge

Op woensdag 22 juni werd de prijsuitreiking van de STZ-innovatiechallenge 2021/2022 feestelijk gevierd, met een workshop en diner voor alle finalisten en de werkgroep van het STZ-innovatienetwerk.

Fotografie: maartenschot.com

Elk van de 27 Topklinische opleidingsZiekenhuizen houdt zich bezig met verbeteren van zorg door het stimuleren van innovatie. Met de innovatiechallenge wil de STZ een podium bieden aan alle creatieve initiatiefnemers en zo innovatie en kruisbestuiving bevorderen. Uit de 115 inzendingen voor de STZ-innovatiechallenge 2021 zijn uiteindelijk zes finalisten gekozen. De finalisten waren:

MedGezel – Lotte Hoeijmakers en Giliam Kuijpers – OLVG
Centraal Monitoringscentrum Jeroen Bosch Ziekenhuis – Marco van Geffen en Janet van Kuilenburg – Jeroen Bosch Ziekenhuis
Rad2Share – Onno Vijlbrief en Lars Bosboom – Ziekenhuisgroep Twente
Snelle en veilige risicostratificatie buiten het ziekenhuis bij een mogelijk hartinfarct – Joan Meeder en Braim Rahel - VieCuri Medisch Centrum
Achter de V(oo)Rdeur – Jos Knaapen en Maaike Brunekreef – Isala
Oognetwerk Zorg in Zicht – Djoeke Hupkens en Anne De Combe – Haaglanden Medisch Centrum (HMC) en HagaZiekenhuis

Wil je meer over deze finalisten weten, bekijk dan hier hun pitches.

De finalisten krijgen alle zes een cheque van €8.000,- om te besteden aan implementeren en/of opschalen van hun innovatie. Wij houden jullie op de hoogte van hun vorderingen!

Heb je zelf een idee voor een innovatie, bij deze nog wat tips van de finalisten.
Onno Vijlbrief (ZGT) adviseert: “Begin vandaag, begin eenvoudig, betrek gebruikers en hou vol!”
Giliam Kuijpers (MedGezel) zegt: "Blijf geloven in je innovatie en heb het lef om buiten de kaders te denken en te handelen. Denk het onmogelijke mogelijk en zoek de juiste mensen die jou hierin ondersteunen. 5 mensen kunnen de wereld veranderen vanuit deze krachtige en positieve mindset!"
Ghislaine van den Berg (HMC) en Joke van Veen (Haga) verwoorden het gezamenlijke standpunt van beide ziekenhuizen: “Durven doen. De juiste partijen betrekken, beginnen met een pilot, doorzettingsvermogen, goed monitoren en proces bijstellen waar nodig.”

Contact

Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen
Secoya, gebouw D
Papendorpseweg 93
3528 BJ Utrecht


030 - 2739414
info@stz.nl