01-05-2023

Inschrijving innovatiechallenge geopend!

De STZ-innovatiechallenge is dé manier om met jouw innovatie te inspireren en te verbinden. Een prachtige bijdrage aan de gezamenlijke missie van de  27 STZ-ziekenhuizen: samen versnellen naar toekomstbestendige en hoogwaardige ziekenhuiszorg.

Eureka! bijgesneden

Wat moet je doen?

Twijfel niet en dien jouw innovatie tot en met 31 juli 2023 in via het inschrijfformulier.

Heb je nog vragen? Mail ze dan naar Maartje van den Broek, beleidsadviseur innovatie en zorgtransformatie van STZ (m.vandenbroek@stz.nl)

Doe mee met de STZ-innovatiechallenge!

Je kunt met jouw innovatie uit STZ-ziekenhuizen inschrijven op de challenge. We zoeken die innovaties die leiden tot zorgtransformatie. Wij hanteren een brede definitie van innovatie: een innovatie is een vernieuwing die, direct of indirect, aantoonbare en substantiële verbetering teweegbrengt in één of meerdere fasen van het (zorg)proces. Dit kan een technologische innovatie zijn, maar ook een proces- of sociale innovatie.

We maken deze editie onderscheid in 2 categorieën:

  • Beste idee: een innovatie in een early stage waar behoefte is aan samenwerking tussen STZ-ziekenhuizen voor de validatie of implementatie van het idee. Hier zal de nadruk liggen op doorontwikkeling.
  • Beste uitgewerkte initiatief: een innovatie ready for scale-up die in één (of meerdere) STZ-huizen al geïmplementeerd is in het reguliere proces. Hier ligt de nadruk op opschaling.

Proces tot aan de grote finale van 12 oktober

Een jury zal uit alle inzendingen een selectie maken die door mag naar de finale. Van deze selectie zullen professionele pitchfilmpjes worden gemaakt. De finale vindt plaats op 12 oktober 2023 tijdens het STZ-event in theater Gooiland in Hilversum. Hier krijgen de finalisten de kans om hun inzending te presenteren én zal een ledenprijs en een vakjuryprijs uitgereikt worden aan in totaal 4 innovaties, verdeeld over de 2 categorieën (2x beste idee en 2x beste initiatief). De prijzen bestaan uit een leerervaring: de winnaars krijgen professionele begeleiding op het gebied van implementatie of opschaling van hun innovatie. 

Vanzelfsprekend maken we ter inspiratie ook weer een openbaar overzicht van alle innovaties die ingezonden zijn. Dit is de kans om jouw innovatie met de rest van Nederland te delen!

En daarom zoeken we jou!

Ben jij een innovatieve (zorg)professional uit één van onze 27 STZ-ziekenhuizen, die een innovatie heeft ontwikkeld in de afgelopen 2 jaar – al dan niet in samenwerking met externe partij(en)? Dan nodigen we jou van harte uit om jouw innovatie in te dienen voor de STZ-innovatiechallenge via onderstaand inschrijfformulier. En wie weet, sta jij straks in de finale op het podium en win je één van de 4 prestigieuze STZ-innovatieprijzen om verder te werken aan jouw waardevolle idee!

Kortom: start hier meteen met indienen van jouw innovatie!

Contact

Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen
Secoya, gebouw D
Papendorpseweg 93
3528 BJ Utrecht


030 - 2739414
info@stz.nl