05-12-2023

Samen Leren Transformeren

Op 17 november 2023 sprak Prof. dr. Anne Marie Weggelaar haar inaugurele rede uit. Met deze oratie aanvaardde zij officieel haar positie als bijzonder hoogleraar Innovatie en Transformatie in de Zorg. De door STZ ingestelde leerstoel aan de Tilburg University onderzoekt waarom echte zorgtransformatie zo moeilijk blijkt en hoe samen leren innoveren daaraan kan bijdragen.

Voor alle foto's en een filmregistratie van de oratie klikt u op onderstaande foto.   H9A1326 2023 11 17 WEB Oratie Anne Marie Weggelaar

Dat zorgtransformatie nodig is, staat als een paal boven water. De zorgvraag stijgt, mede door de vergrijzing, enorm. Om deze vraag op te vangen zijn veel zorgmedewerkers nodig. Bovendien vertonen de zorgkosten een alsmaar stijgende trend. 

Met een uitgebreid interview, een fotoreportage en een filmregistratie van de oratie, kijken we terug op deze bijzondere inauguratie.

Anne Marie Weggelaar: “het móet echt anders: de zorgsector mag niet nog meer medewerkers nodig hebben en we kunnen niet meer doen met dezelfde of minder mensen.”

Op deze pagina leest u er alles over

Contact

Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen
Secoya, gebouw D
Papendorpseweg 93
3528 BJ Utrecht


030 - 2739414
info@stz.nl